Куче намери диамант, изстрелян в космоса преди 4 месеца

Камъкът прилича на тези, които красят пръстените на Ким Кардашиян и Джесика Бийл

Диамант за 12 000 британски лири, изстрелян в космоса преди четири месеца, беше намерен под храст от 75-годишен пенсионер, излязъл на разходка с кучетата си, съобщи в. Мирър.
Четвъртитият диамант е избран от компанията "77 Diamonds" за блясъка му. Той прилича на камъните, красящи годежните пръстени на Ким Кардашиян и Джесика Бийл.

Алън Бел от селото Братълби в графство Линшълншир разхождал кучетата си Роузи и Дилън, когато Роузи уловила следа и се втурнала към един храст. Тя рила пръста около 10 минути и извадила пакет, прикрепен към оранжев парашут. Когато го занесъл у дома, Алън и съпругата му Пат го отворили и видели камъка и телефонен номер, на който да се обадят.

Диамантът беше изстрелян на височина 30 000 м с хелиев балон в рамките на рекламна кампания на компанията за търговия със скъпоценни камъни в интернет "77 Diamonds" на 7 август. Планът им беше, след като достигне до ръба на космоса, където е тъмно, диамантът да се върне на Земята, а който го намери, да го задържи. GPS сигналът му обаче се изгуби и диамантът "изчезна", след като никой не видя къде се приземи.

Алън Бел, който е на 75 години и тази година е отпразнувал сребърната си сватба, каза че е чул по телевизията за изчезналия в района диамант и е "държал очите си отворени", винаги когато разхождал кучетата си. Той и съпругата му Пат още не са решили дали да задържат камъка и да направят с него пръстен, или да го продадат. Вероятно ще предпочетат парите и ще отидат с тях на круиз в Средиземно море за годишнината от сватбата.
Алън Бел е бил 44 години шофьор на камион, а съпругата му Пат, която е на 59 години, е работила в отдел за обслужване на клиенти.
Двете кучета без съмнение ще получат за награда пържоли.