Ангел Джамбазки: Местан разделя обществото, в ДПС се държат като дерибеи

Политика

30-12-2014, 19:55

Снимка:

24chasa.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

"Говорейки крайно, лидерът на ДПС Лютви Местан разделя българското общество. Да се чуди човек как този политически лидер се е загрижил за българското правителство". Това заяви пред bTV евродепутатът Ангел Джамбазки. Така той коментира думите на Местан, че Патриотичният фронт тегли кабинета към дъното като воденичен камък.

"Местан е притеснен, че клиентелистките назначения на ДПС ще бъдат извадени от властта. Това е причината да говори така, но в същото време той спекулира със страховете на българите, защото ясно вижда, че няма да бъде част от управлението на държавата", добави Джамбазки.

Евродепутатът каза още, че недоумява как хора, които са били свързани с възродителния процес, сега говорят с охота за него. „Това е най-малкото смешно, защото голяма част от тях са участвали в него, тъй като са били част от службите за сигурност. ДПС винаги говори за ксенофобия, когато не е във властта. Истината е, че ДПС е като цирей върху българското общество. Тези хора не се интересуват нито от правата на ромите, нито от правата на българите. Всичко при тях е поза. Хората от върхушката на ДПС се държат като дерибеи в областите, които управляват", каза още евродепутатът.