Пълна промяна: Кметът налага 100% контрол на диско клубовете

Мисия Бургас

31-12-2014, 10:30

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Община Бургас отнема разрешителното на “Час Пик” да работи след полунощ

"4ас пик" затвори, ще се случи и с другите, ако не сложат уреди за оръжия на порталите си

С цел да бъдат избегнати зловещите инциденти в нощните клубове в Бургас, кметът Николов ще наложи нови, сурови правила, с които дискотеките ще се наложи да се съобразят, ако искат да функционират лигитимно в града.

След инцидентът преди дни, при който младо момче беше намушкано в дискотека "4ас пик" вече правилата за работа на заведенията вече ще станат други. Това реши Димитър Николов, кмет на община Бургас. 

Той се закани, че от този момент ще бъде безкомпромисен към допускането на агресия в клубовете на града. Предстои да бъде заложена и приета от ОбС докладна, с която всяка дискотека ще може да функционира на територията на града, легитимно, едва след като постави апаратура за контрол на хладни и огнестрелни оръжия, при пропускателния си режим.

С това г-н Николов показа, че ще бъде безкомпромисен към всеки подобен случай на нарушаване на обществения ред в и извън нощните заведения на града.

По инициатива на директора на ОД на МВР Калоян Калоянов и Димитър Николов в дирекцията бяха призовани всички собственици на охранителни фирми и предупредени, че ако не разполагат с нужния капацитет и подготвени служители, е по-добре да затворят заведението, отколкото да се стига до безредици.
 От днес започва тотален контрол на нощните заведения. Забранява се носенето на ножове и огнестрелно оръжие. Ако охрана на заведението допусне нарушение на това изискване, заведението ще бъде веднага затваряно.