На "Тройката": Тройно повече хора, отколкото на „Ал. Батенберг“ в София

Кметът игра хоро на площада, после отиде при бездомните в "Акациите"

Хиляди се събраха на обновения площад "Тройката" в Бургас, където освен безплатни баници с късмети и вино се състоя уникален концерт с участието на Васил Найденов, Тончо Токмакчиев и младия, но много талантлив Георги Дюлгеров.

Зверският студ, леден вятър и минусови температури не успяха да изплашат стотицитте весели и усмихнати гости на площада, които точно в полунощ се хванаха и на дълго дунавско хоро.

В него се включи и кмета Димитър Николов, министърът на екологията Ивелина Василева, заместник-кметът по образование Йорданка Ананиева, а от сцената успешните ни танцьори от ансамбъл "Странджа" подгряваха аматьорите.

Г-н Николов не пропусна да похвали Бургас, който въпреки силните пориви на вятъра не си останаха в домовете, а излязоха заедно на улицата в новогодишната нощ. По думите му, по същото време на пл. "Александър Батемрег" имало тройно по-малко хора, отколкото на "Тройката" в Бургас.

"В последните секунди на 2014 година ви поздравявам, заради това, че вие сте жители на един прекрасен град. Аз и моите колеги от общинска администрация Ви обещаваме, че през 2015 година, ще ви накараме да бъдете още по-горди, че сте бургазлии“, каза кметът Димитър Николов.