Три деца с алкохолно натравяне в Новогодишната нощ

Новините

01-01-2015, 11:02

Автор:

Елица Велчева

Всичко от Автора

13-годишен пиян тийнейджър е оставен в Детско отделение за наблюдение

 Общо 25 души са потърсили помощ в Спешното отделение след употреба на алкохол и пиротехнически средства в новогодишната нощ. Около 10 души са приети с алкохолна интоксикация, като три от случаите са на деца.

Те са на момче на 13-годишна възраст и две момичета на 12 и 14 години. Децата са консултирани от педиатър и са им направени стомашни промивки. Състоянието на двете момиченца е било добро и те са освободени за домашно лечение. Хоспитализирано е единствено 13-годишното момче, което е преведено в Детско отделение, като състоянието му вече е стабилно и скоро ще бъде изписано.

Пострадалите от пиротехнически средства тази година са трима, като всички имат сравнително леки наранявания и не се е наложило да останат за лечение. По-сериозен е бил случаят  на 19-годишно момче, което е с първа степен на изгаряне, след като в лицето му е избухнала пиратка. Младежът е консултиран от хирург и очен лекар, раните му са обработени и е освободен за домашно лечение. След полунощ в Противошокова зала са приети и няколко пациенти с повърхностни наранявания и един с фрактура на носа, получена при сбиване. Имало е и няколко души с хипертонични кризи и сърдечносъдови заболявания. За щастие, въпреки минусовите температури,  няма случаи на премръзнали хора, които да са транспортирани до болницата. Екипите на Спешно отделение определят нощта, като сравнително спокойна и без тежки инциденти.