10 токсични хора, които не трябва да взимате със себе си в 2015 г.

Животът

01-01-2015, 12:39

Автор:

Елица Велчева

Всичко от Автора

Оставете ги в 2014 г. и ще се почувствате много по-леки, което ще ви даде един летящ старт през новата година.

Токсичните хора – със сигурност ги има около вас. Те създават негативни емоции и напрежение. Как да се справите с тях? Няма друг начин, освен един – избягвайте ги. Токсичните хора отравят всичко около тях и няма смисъл да се опитвате да ги превъзпитавате или да се сприятелявате. Най-добре стойте далеч от заразата. Вижте 10 типа „токсични“ хора, които  според profit.bg е най-добре да избягвате:

Арогантните

Има огромна разлика между това, човек да е уверен и арогантен. Уверените хора вдъхновяват тези около тях, а арогантните заплашват. Арогантните налагат своето мнение и се държат с превъзходство. Те ще се постараят да смачкат вашата увереност, защото тя ги заплашва. Вечните жертви

Вечната жертва винаги обвинява другите и съдбата за своите проблеми, които не свършват. Те се оплакват от шефовете си, от роднините си и т.м. Те изсмукват енергията от останалите. Контролиращите

Със сигурност познавате поне един контролиращ, властен тип. Дано не е ваш близък, защото може да превърне живота ви в ад. Когато родители имат такъв характер, това може да доведе до емоционални проблеми у детето.

Завистниците

Те винаги гледат в чуждата паница. Не могат да понасят, когато някой друг постига успех и със сигурност не могат да се зарадват за успеха дори на близък до себе си човек. Считат, че всичко, което другите са постигнали се полага всъщност на тях.

Лъжците

Хроничните лъжци са много вредни. На тях никога не може да се разчита, стават и добри предатели. Пред вас ще говорят лъжи за другите, а пред другите ще разпространяват лъжи за вас.

Негативните

Те са песимисти, нищо не може да го зарадва, много подозрителни са към всичко. Колкото по-малко време прекарвате с негативни хора, толкова по-добре за вас.

Алчните

Днес може да ги объркаме с амбициозните, което не е лошо качество. Токсично алчните, обаче, не са просто амбициозни – те искат не само това, което им се полага – те искат всичко за себе си и това е фокусът на техния живот.

Мнителните

Те критикуват и съдят прекалено много. Винаги бързо стигат до заключения, не са добри слушатели и не умеят да общуват.

Клюкарите

Знаете какво казват: „Великите хора обсъждат идеи, средностатистическите хора обсаждат неща, а малките хора обсъждат другите хора.“

Безпринципните

Лъжа, интрига, манипулации, алчност – те няма да се спрат пред нищо, за да постигнат целта си. Ако решат, че им пречите – ще минат през вас с всички средства. Ако познавате такъв човек – най-добре стойте далеч от него.