Отменен е жълтият код за 13 области у нас

Кодът остава валиден за 4 области

Жълтият код за опасно ниски температури, който бе обявен за 17 области в страната е отмененен за 13 от тях и остава валиден само за четири области – Кюстендил, Перник, София-град и Софийска област, съобщава на страницата си Националният институт по метеорология и хидрология при БАН. Минималните температури в тези четири области ще са между минус 10° и минус 15°, на места и по-ниски.

Днес ще има променлива облачност, по-значителна над централните и източните райони от страната. Само в крайните североизточни райони е възможно да превали съвсем слаб сняг. Вятърът ще е слаб от запад. Максимални температури – в Северна България минус 5°- 0°, в Южна предимно между 0° и 5°, в София около минус 2°.
Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за месеца и през деня ще се понижава.

Над планините ще има променлива облачност. Вятърът ще е умерен до силен от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 6°, на 2000 метра около минус 9°.
Над Черноморието ще има разкъсана облачност, със слаб северозападен вятър. Максимални температури от 1° до 3°. Температурата на морската вода е 5-7°, вълнението на морето 3 бала.