Съдят мъж, опитал да подкупи пътни полицаи

Крими

02-01-2015, 10:09

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Катаджии раздават подаръци на шофьорите

39-годишният Румен Радичков, които през лятото предложи 40 лв. на пътни полицаи да не съставят акт ще  се изправи пред Бургаския окръжен съд през януари.

Случката се разиграва на 5 август около 16.30 часа  на разклона за село Миролюбово по пътя Айтос-Бургас. Полицаите спрели за провeрка “Пежо” 206, управляван от турски гражданин, като веднага след него спрял “Ланд Роувър”-а на Румен Радичков, който заявил че пътували заедно. При проверката на “Пежо”-то,  обаче водачът нямал валидна полица “Гражданска отговорност”, както и талон за технически преглед.

Поради неразбирането на български език от М.С. е обяснено на Радичков,  че ще бъдат съставени актове по Закона за движението по пътищата и Кодекса за застраховането. Тогава  мъжъг се опитал да склони униформените да вземат подкуп. Те категорично отказали и той  отворил задната лява врата на служебния автомобил и оставил две банкноти от по 20 лева.

Радичков е обвинен по чл. 304 от НК според който, за предлагане облага на длъжностно лице за да извърши или да не извърши действие по служба, наказанието е  лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева.