Заразен с ебола лекар оздравя след експериментално лечение

Новините

02-01-2015, 12:05

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Болният е минал от състояние на възстановяване до пълно оздравяване

Италиански лекар, който бе заразен с ебола в Западна Африка, оздравя след експериментално лечение, предаде АФП. 50-годишният мъж, чието име не се съобщава, бил хоспитализиран в специализирания в лечение на инфекциозни болести институт "Спаланцани" в Рим, след като бил транспортиран от Сиера Леоне в средата на ноември. Преди десет дни лекарите му съобщиха, че той може да диша, да ходи и да се храни без чужда помощ.

Очаква се в петък лекуващите лекари да обявят на пресконференция, че болният е минал от състояние на възстановяване до пълно оздравяване и да му разрешат да напусне изолираната си стая. Лекарят работел от октомври за италианска неправителствена организация в Лакка, Сиера Леоне, където се заразил с ебола.

Британска медицинска сестра, която се заразила с ебола в Сиера Леоне, също е получила експериментално антивирусно лечение и кръвна плазма от оцелял от болестта. Полин Кафърки е лекувана в болницата "Ройъл фрий хоспитъл" в Лондон, единствената в страната, която е оборудвана с изолирани стаи за лечение на ебола.