Без ТИР-ове по пътя Пловдив - Смолян и по магистралите следобед

Животът

03-01-2015, 13:32

Снимка:

bnr.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Очаква се засилен трафик след празниците

Активизирало се рано тази сутрин свлачище затруднява движението по пътя Пловдив-Смолян. Там е органичено движението на товарни автомобили. Свлачището е препречило движението в едното платно на около 2-3 километра след Асеновград в посока Смолян. 

Автомобилите се движат двупосочно в свободното платно, като служители на „Пътна полиция” от Пловдив и Смолян регулират трафика, докато разчистването на скалната маса продължава. Камионите и ТИР-овете са задължени да обикалят през Кричим, Михалково, Девин и Широка лъка. Пътят е със забрана за движение на товарни автомобили, каквато важи и за магистралите в страната, заради интензивния трафик към края на празничните дни. 

Ограничения заради активизирало се свлачище са въведени и на пътя от Пещера до летовището "Свети Константин". Там е забранено преминаването на автомобили с тегло над 3,5 тона. В пазарджишкия участък на автомагистрала "Тракия" е въведено ограничение от 120 км в час заради неравности на настилката.

С наближаването на първия работен ден се очаква и засилване на трафика. С цел по-голяма безопасност и днес остава ограничението за движение в следобедните часове на товарни автомобили над 12 тона по магистралите в цялата страна, когато трафикът след празниците е интензивен. 

Забраната за движение на ТИР-ове важи и за пътя Пловдив – Смолян, както и други основни пътища от републиканската мрежа. Мокри са пътните настилки във високите части на Родопите, на територията на Пловдивска област. Проходът Троян - Кърнаре остава затворен за движение на всички моторни превозни средства. Остава въведената забрана за движение по пътя Пловдив-Ситово-Лилково, в началото на село Храбрино. Там е указан обходен маршрут. Поради разрушена настилка затворен за движение е и участък от пътя Белица-Загражден-Давидково. Затворена е и част от пътя Леново-Поройна. 

Опасност от падащи камъни има по пътя София-Карлово-Бургас, Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец, Смолян-Кричим-Стамболийски-път І-8, покрай стената на яз. „Ал. Стамболийски” и по пътя Белица-Загражден.

Проходими при зимни условия са пътищата в Смолянско. От Областно пътно управление информираха,че настилките в областта са заледени, но обработени.

Припомням, с допълнителни вагони са увеличени съставите на 120 влака, които пътуват по основните направления в страната  с цел да се улесни придвижването на клиентите по време на празничните дни.до 5-и януари националният железопътен превозвач предоставя около 10 100 допълнителни места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната.