Над 2 млн. туристи са посетили Слънчев бряг през изминалия сезон

Мисия Бургас

03-01-2015, 20:01

Автор:

BurgasUtre.bg

Всичко от Автора


Над 2 млн. туристи са посетили к.к. Слънчев бряг през изминалия туристически сезон. Това каза за радио „Фокус” Георги Николчев, член на УС на "Съюза на собствениците - Слънчев бряг" и председател на Българска асоциация на собствениците в туризма.
"Може да се каже, че минималният план е изпълнен. Имаше голям проблем примерно със западната част на комплекса, където хотелите наистина са направени за туристи, които се записват в последния момент или допълват бройката на хотелите в източната зона, когато вече се пренасели", допълни Николочев. По думите му, броят на туристите в сравнение с 2013 година е значително по-малък. Причина за това са били лошите климатични условия. Сезонът на лято 2014 е приключил в края на октомври, а новият се очаква да започне към средата на април.
Николчев добави, че има няколко проблема в туризма. Единият е лошата реклама. Вторият е много краткият сезон. "Без държавна намеса не може да чакаме удължаване на сезона и добро обслужване. Базата ни е на много високо ниво. Тя е над средноевропейско ниво, но кадрите с които разполагаме в туризма са временни и ние ги обучаваме всяко лято. Има един контраст между база и обслужване. Ако държавата не помогне в тази насока, трудно ще се справим с неплатежоспособни туристи", каза Николчев.