Откриха отломки от самолета на "Еър Ейша"

Забелязаните предмети са на дъното на Яванско море

Ръководителят на издирвателните и спасителни операции в Индонезия съобщи, че са били намерени четири големи части от катастрофиралия на 28 декември самолет на "Еър Ейша". Бамбанг Солистио каза, че забелязаните предмети са на дъното на Яванско море.

"Еърбъс А 320-200" на компанията "Еър Ейша" падна в Яванско море миналата неделя по време на полет от индонезийския град Сурабая за Сингапур със 162 пътници и екипаж на борда. Досега няма открити оцелели, намерени са телата на 30 души.

Междувременно правителството на Индонезия забрани на "ЕърЕйша да" лети по маршрута, по който катастрофа нейният самолет.

До завършване на разследването достъпът до маршрута Сурабая - Сингапур е временно преустановен за авиокомпания "Еър Ейша", се казва в заповедта на Управлението за гражданско въздухоплаване на Индонезия.

Изключително тежките метеорологични условия биха могли да са една от причините за катастрофата със самолета на авиокомпания, се посочва в доклад на индонезийската Метеорологична, климатична и геофизична агенция, цитиран от вестник "Стрейт таймс", предаде БНР, цитирайки ТАСС.

Възможно е да се е стигнало до обледяване на самолета, в резултат на което са били повредени двигателите, се казва в доклада, но се подчертава, че тази версия се основава на метеорологичните сводки, но изобщо не е окончателен извод от разследването.

Представител на агенцията подчерта, че преди полета представената прогноза за времето е показала, че маршрутът, по който самолетът ще поеме, буди безпокойство.