Евгени Минчев: Продуцентът на Лили беше особено близък с Емил Димитров

Наричаха го Сламчо, заради неговата необичайно руса коса, спомня си светският корифей

Евгени Минчев разкри пред "Блиц" непубликувани досега подробности за живота на починалия продуцент на Лили Иванова Стефан Зашев. Светският корифей разказва, че се запознава с него покрай контактите му с Емил Димитров и Васил Андреев:

„С огромна тъга научавам, че Стефан Зашев е починал. Познавам го от средата на 1984 година, когато той беше част от антуража на Емил Димитров и Васил Андреев. Наричаха го Сламчо, заради неговата необичайно руса коса. След това той замина за Белгия, женен за жена, доста по-голяма от него. Междувременно се чуваха всякакви слухове. Един от тях беше, че има паралелна връзка с мъж в България и го е извикал в Белгия за да живеят заедно. Двамата са живели заедно, а Зашев доколкото съм чул, е прекратил брака си с възрастната дама.

Бях изненадан, когато научих, че работи с Лили Иванова и организира нейни изяви. Не помня да е имал подобни качества, но може би покрай Емил Димитров е научил някои тънкости. Зашев много внимаваше да не се разбере тайната страна на живота му, но това си беше негов избор. Последната ни среща беше случайна в Операта на Брюксел, като после той ме покани на напитка в един тематичен бар. След това съм го засичал в България, но никак не ми изглеждаше добре. Лицето му беше много сиво, погледът мътен и даваше вид на сприхав и нервен. Мога само да кажа, че Зашев беше един от най-необичайните красавци в края на социалистическа България", разказва Минчев.