От днес подновяват регистрацията на деца в детските градини

Системата пускат в 00,01 часа

Заради Новогодишните празници, ръководството на община Стара Загора временно спря достъпа до сайта за регистрация и редакция на заявления за участие в класиране за постъпване в детски градини и ОДЗ, съобщават от общината.
От днес 05.01.2015 г., 00:01 часа системата е отворена за редакция на съществуващите заявления на некласираните деца и за регистрация на нови заявления.
През 2015 година ще може да се регистрират заявления и за децата, които през нея навършват 3 години, т.е. родените през 2012 година.
Електронната система за прием на заявления за постъпване на децата в детските градини стартира на 22 май 2013 г., припомня Община Стара Загора. Към момента на територията на Община Стара Загора работят 26 детски градини/ ОДЗ, които се посещават от 4150 деца. Три от детските градини/ ОДЗ се намират в селата.
Предстои откриването на ЦДГ № 5 „Мечо Пух", изградена по Проект за социално включване на МТСП. Всички деца в риск и родителите им ще могат да ползват услугите на Общностния център, който се намира в непосредствена близост до ЦДГ № 5 Мечо Пух, където ще работят медицински специалисти по различни направления, както и социални работници.