Без проблеми премина вчерашният ден по Е - 79

Причината е в поредицата почивни дни след Нова година

Спокоен бе трафикът по главен път Е79 през вчерашния ден, въпреки очакванията за тапи и забавяния на движението. Очакваният тежък трафик по Главен път Е79 не се случи, информира БНТ. През целия ден движението по пътя беше спокойно, а прибиращите се от почивки в Гърция и Банско така и не задръстиха пътя, както предварително се очакваше.

В района на Кресненското дефиле автомобили рядко се срещаха, а някои шофьори дори оцениха днешния трафик като много по-слаб от този в делнични дни. Колони се образуваха изключително рядко, а когато такива все пак се случваха заради някой бавно движещ се камион, на първия прав участък следваха изпреварвания и разкъсване на малката група коли. На граничен пункт Кулата опашки от автомобили също нямаше.

Причината за лекия трафик по Е-79 вероятно е в поредицата почивни дни след Нова година. Туристите са се прибрали на порции, разпределяйки се в няколкото почивни дни и затова не се е стигнало до задръствания, коментираха търговци на пътя. През целия ден край Благоевград дежури автомобил на службата за пожарна безопасност. За щастие камионът остана без работа цял ден, защото инциденти нямаше.