Изписаха намушкания охранител при кървавото меле пред „Час пик”

Намушканият с нож охранител Костадин Георгиев при кървавото меле на Стефановден пред дискотека „Час пик” в Бургас вече е изписан от болницата, съобщиха за Черморски фар от МБАЛ в морския град. 23-годишният гард от фирма „Аватари” бе приет в лечебното заведение с повърхностна рана, без опасност за живота. Опериран е веднага и е напуснал болницата след няколко дни.

Георгиев бе намушкан с джобно ножче от 26-годишния Христо Иванов, докато се опитвал да премести колата си, за да не бъде засегната от инцидента, но попаднал в мелето между две почерпени компании.

Случаят предизвика широк обществен отзвук, след който кметът Димитър Николов отне лиценза на заведението за работа след полунощ. Градоначалникът обяви, че при следващото заседание на местния парламент ще внесе за разглеждане предложения за промени в Наредбата за опазване на обществения ред. Според него общината трябва да разрешава работно време след 00.00 часа само при представено писмено становище от полицията, че заведението може да осигури сигурността на своите посетители.

Обмисля се и въвеждане на минимален праг за глоба на нарушителите от 500 лв. Досега такъв нямаше. Друга препоръка към притежателите на нощни заведения е да осигурят стационарни метал детектори.