Георги Василев поема Етър

Спорт

05-01-2015, 13:50

Автор:

Коста Янков

Всичко от Автора

Екснаставникът на Нафтекс, Несебър и Черноморец изведе този отбор до шампионска титла през 1991 година

Треньорът Георги Василев се връща начело на „Етър". Споразумението с Генерала е постигнато в навечерието на Нова година. Третодивизионният клуб от Велико Търново има амбицията за влизане в професионалния футбол, пише вестник "Труд".

Василев изведе „Етър" до единствената титла на „виолетовите" - през 1991 г. Само Генерала сред българските треньори е печелил злато с 3 различни клуба - „Левски" (два пъти), ЦСКА и търновския тим. Георги Василев води през различни години и три отбора от бургаски регион. първо беше наставник на несъществуващия вече Нафтекс, след това на Несебър и накрая Черноморец.

Генерала наследи Тони Велков, но през лятото на 2011 година беше сменен от Димитър Димитров-Херо. Вече 68-годишният Георги Василев ще поеме „Етър" след Калоян Чакъров, който остава помощник-треньор за вратарите. През последните години Василев живее предимно в Кипър през зимата и в Несебър през лятото. За последно той работи през 2013-а в третодивизионния кипърски „Ксиофаго", който спаси от изпадане, въпреки че в състава имаше предимно 17-18-годишни футболисти.