Бургаски полицай един от най-добрите в страната

Четирима бяха отличени на церемонията "Полицай на годината"

Бургаски служители на МВР бяха отличени на 21-ата церемония „Полицай на годината”. Сред наградените беше Живко Даскалов, началник на група „Противодействие на престъпления против личността и трафик на хора“ при отдел „Криминална полиция“ в ОДМВР - Бургас.

По горещи следи Живко Даскалов и колегите му установяват и задържат извършител на грабеж и на убийство на дистрибутор на хранителни стоки в Бургас. С прякото негово участие през лятото на изминалата година са разкрити организаторите на престъпна схема, занимавали се със сводничество. Под негово ръководство е установен по безспорен начин извършителят на тежко криминално престъпление в сeло Невестино, зверско убийство на бивши горски служител/.
Индивидуална поощрителна награда получи старши полицай Галин Петков, водач на автомобил в група „Охрана на обекти“ в Зонално жандармерийско управление - Бургас при ГД “Охранителна полиция”. 
Носител на голямата индивидуална награда „Полицай на годината 2014” е старши разследващ полицай Димитър Замфиров от отдел “Разследване на тежката престъпност” при дирекция “Разследване” на ГД “Криминална полиция”. Служителите на РДГП - Елхово при ГД „Гранична полиция“ станаха носители на голямата колективна награда. Тя е и признание за всички командировани служители от страната, които участваха в многоетапната специализирана полицейска операция на държавната граница. Призът е в памет на старши полицай Асен Асенов от ГДГП, който загина при изпълнение на служебния си дълг на 26 декември м.г.