Ученик извади Богоявленски кръст от топъл басейн в Павликени

Мисия

06-01-2015, 15:21

Снимка:

Община Павликени

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Бисер Василев извади Богоявленския кръст в Павликени. Седем  човека  се хвърлиха  да вадят кръста в басейна на хотел „Бора”.  Атрактивния ритуал в топлите термални води на комплекса се е превърнал в традиция за жителите на  Павликени.

Бисер Василев е в 12а клас на Професионалната гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски“ в Павликени, в специалност „Селски туризъм“. Той е сред изявените ученици в училището, през миналата година беше включен в проекта за ученическа мобилност и практика в чужбина по програма „Леонардо да Винчи“ на ЕС. Спортува активно, а в свободното си време танцува в състава „Люти чушки“.

По традиция архимандрит Георгий благослови всички участници и освети кръста преди да го хвърли във водата. Кметът на Общината инж. Емануил Манолов връчи парична награда на победителя. За най-малкия участник в ритуала, който е на 14г., имаше подарък сувенир-чаша от Павликени, а за „най-възрастния“ Хараламби Борисов – ключодържател. Всички участници получиха подарък кърпа от кмета инж.Манолов.