Вестниците в сряда, 7 януари

Най-доброто от печата

07-01-2015, 06:18

Снимка:

martijnvet.nl

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Телевизори, телефони и лаптопи поскъпват заради долара


„Труд"
Очаква се поскъпване на телевизори, телефони и лаптопи заради рязката обезценка на еврото спрямо американския долар от началото на годината.
„По-високи цени могат да се очакват при телевизори, телефони и лаптопи, произведени в Азия, основно в Китай", коментира пред „Труд" Николай Китов, собственик в „Техномаркет".


С Гриша Ганчев ще съдят и производител на вафли
„24 часа"
Производителят на вафли и бивш футболен съдия Ичко Лозев и бизнесдамата Красимира Гроцева от Пловдив ще бъдат съдени заедно с Гриша Ганчев като част от престъпна група за данъчни престъпления, съобщиха от спецпрокуратурата.
Както "24 часа" писа вчера, обвинителният акт срещу шефа на "Литекс" и още 9 души вече е внесен в съда. Групата е попълнена от 3-ма нови участници - Ичко Лозев, Красимира Гроцева и члена на борда на "Литекс Комерс" Емилия Станоева.


Магазини в панелки плащат за саниране
„Стандарт"
Офисите, магазините и другите самостоятелни обекти в блоковете, които се използват за търговски цели, ще плащат за санирането им. Това стана ясно от презентация на Националната програма за енергийно обновяване, публикувана във Фейсбук страницата на регионалния министър Лиляна Павлова.
Самостоятелните обекти, които се ползват за стопански цели, ще се обновяват, като 100% от разходите ще се поемат от собствениците им. Държавата ще поема изцяло единствено разходите за жилищата, както и за общите части от блока.


Телевизори, таблети и дрехи поскъпват
„Монитор"
Телевизори, таблети и телефони, както и готварски печки и климатици може да поскъпнат, ако цената на долара продължи да върви нагоре. В понеделник щатската валута достигна 9-годишен връх спрямо еврото, като европейската валута се разменяше за под 1,20 долара.
Котировките на американската валута задължително се отразяват на цените на черната и бялата техника, тъй като тези стоки се произвеждат и внасят в страни извън ЕС и се търгуват в долари.


Бумащината в НОИ остава въпреки електронния болничен лист
„Сега"
Широко рекламираното облекчение, според което от 1 януари лекарите подават по електронен път болничните листове в НОИ, се оказа пресилено. Работодателите ще продължават да носят на ръка в осигурителния институт куп други документи, които съпътстват болничните. Тази бюрокрация ще остане в сила поне още една година, установи проверка на "Сега" . Още по-абсурдното е, че има изрично изискване една от декларациите да се подаде на електронен носител, а останалите документи - на хартия.


На "война" срещу бежанците
„Капитал дейли"
Трагичният инцидент край с. Горно Ябълково, община Средец, при който камион с 15 полицейски служители се преобърна в дере и уби един от тях, провокира раждането на поредната екзотична и популистка идея за "справяне" с бежанския проблем по югоизточната граница на страната ни. Още в първия работен ден на новата година вътрешният министър Веселин Вучков обяви, че от началото на март военнослужещи от състава на българската армия трябва се включат в мащабната операция по пресичането на миграционния поток от съседна Турция. Според ръководителя на МВР военните не само трябва да подпомагат охраната на границата логистично, но и да участват в съвместни въоръжени патрули заедно с полицаите, разположени в момента по протежението на границата.