Ще разширяват пътя от Добрич за Варна

Мисия Добрич

07-01-2015, 12:21

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ивайло Манушев и Йордан Йорданов са назначените зам. областни управители

Областна управа подготвя докладна до МС

Разширяването на пътя Добрич – Варна ще е приоритет в работата на Областна администрация-Добрич през тази година. Това заяви в ефира на радио „Добруджа" зам. областният управител Ивайло Манушев. По думите му това е кауза, за която могат да се обединят двете области – Варна и Добрич, защото е полезна за целия регион. Манушев заяви, че ще се разчита много на съдействието на добричките депутати, защото проектът не може да се реализира чрез ОП „Транспорт". Стана ясно, че за Североизточна България в програмата няма нищо, припомни Манушев, като подчерта, че проектът може да се реализира само чрез национално финансиране. Подготвяме документация, която да представим пред МРРБ, Министерството на транспорта и Министерски съвет и ще се постараем до края на годината да започне проектиране на дейностите, каза още зам. областният управител. Той изтъкна че направлението Добрич – Варна е по-натоварено от някои части от АМ „Хемус", като дневно по него преминават над 8000 превозни средства.
Другият акцент в работата на областна администрация ще бъде популяризиране на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилища. Манушев подчерта, че 100% от дейностите ще бъдат покрити от програмата, а санирането на много жилищни сгради е належащо, защото са доста амортизирани. Проектът ще доведе освен до икономия на разходите за отопление, ще промени и изцяло облика на градовете, смята Ивайло Манушев. За целта към Областна управа е създаден съвет за енергийна ефективност, които ще подпомага програмата.
За 15 януари е насрочено заседание на областния съвет за безопасно движение по пътищата, на който Манушев е председател. Сред мерките, които предстои да бъдат дискутирани са изкуствените неравности по пътищата, кръговите движения и други възможности за ограничаване на пътните инциденти. Проблем според зам. областния управител е, че на много места пешеходните пътеки са неосветени.