Гърневски поздрави с рими кмета Иван Тотев за имения му ден

Мисия Пловдив

07-01-2015, 12:24

Снимка:

Под тепето

Автор:

Петя Радославова

Всичко от Автора

Извънредната сесия на старейшините мина под знака на празника

Под знака на Ивановден мина днешната извънредна сесия на Общинския съвет. Имен ден в пленарната зала на местния парламент празнува днес първият Иван в града – кметът Иван Тотев. Градоначалникът получи поздравления от всички парламентарни групи. Бе изненадан и с гореща целувка дори от един от най-честите си критици - председателката на групата Обединение за Пловдив в ОбС Дани Каназирева.

Общинският съветник Спас Гърневски пък впрегна поетичната си муза навръх Ивановден и нахвърли  нещо като стихотворение за имения ден на кмета Иван Тотев като му пожела няколко мандата. После лично му изрецитира творението си по микрофона:
„Смили се, Господи, и дай световни, европейски, канали гребни, спортни зали, стадиони,силно Локо, силен Ботев, град-градина, град-позлата!
Смили се и над кмета Тотев с няколко мандата!”.
С овации беше посрещнат на сесията градоначалникът Иван Тотев. Той обра поздравите и пожеланията за втори мандат от съпартийците си от ГЕРБ. Дори и ген. Димитър Цветков (България без цензура) му пожела да повтори мандата. С китки за кмета пристигнаха шефката на съветниците от ГЕРБ Радослава Ташкова и Минка Сърнешка от БСП.
Градоначалникът почерпи с италиански сладки и натурални сокчета. В тържеството се включи и още един именник - Иван Вичков, съветник от ГЕРБ.
На обяд градоначалникът покани на почерпка районните кметове и пловдивските депутати, а довечера ще празнува със семейството си у дома.