Искат повече рейсове до Английската и Руската

Мисия Пловдив

07-01-2015, 14:39

Снимка:

Марица.бг

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Учениците трупат закъснения и отсъствия заради калпавия транспорт

Децата ни закъсняват за първия час и трупат отсъствия заради нередовен или недостатъчен транспорт. В най-добрия случай се тъпчат в рейсовете като сардели, защото автобусите за Английската и Руската не стигат. Те минават рядко в сутрешните и вечерни часове, а също така и по обяд. Това пише в-к "Марица" днес, позовавайки се на свои читатели и разтревожени родители на деца от двете училища.
”Дъщеря ми чака вчера автобус № 4 на спирката в "Тракия" до търговския център "Форум" от 6,15 до 6,50 часа, за да пътува до ЕГ "Пловдив", но така и не успя да дочака рейса. Качи се на друг, за да се прехвърли пътьом, защото щеше да закъснее за първия час”, разказва бащата на ученичката Евгени Цанков. Според него и друг път се е случвало мъчителното висене. Не е редно децата ни да треперят по спирките, особено в студа, общината трябва да пусне повече автобуси, настоява родителят.
Инж. Веселин Дошков, шеф на фирма "Хеброс бус", се изненада от запитването ни за 35-минутния интервал. Не може да бъде, автобусите по линия № 4 минават през 14- 15 минути, но задължително ще проверя какъв е конкретният случай, каза управителят. Инж. Дошков обаче е на същото мнение, че общината трябва да уплътни разписанията по линиите с номера 4 и 222, които возят ученици до Английската и Руската. Необходимо е в сутрешните и вечерни часове автобусите да се сгъстят, както беше преди, и да минават на всеки 10 минути, счита шефът на "Хеброс бус".  
Той потвърди, че във фирмата има много писма на пътници, които искат повече автобуси. Изпращам хората в общината, защото разписанията се одобряват с решение на Общинския съвет, заяви инж. Дошков. Рейсовете по линия № 222 също минават рядко. Според утвърденото разписание в празничните дни интервалът е 40 минути. Това транспорт ли е, негодува превозвачът./Марица.бг