Над 20 проекта стартират през тази година в Бургас

Мисия Бургас

07-01-2015, 15:48

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Реставрират рушащата се сграда на Стария съд в Бургас

Скоро ще започне изграждането и на надлези на "Трапезица"

Повече от 20 проекта са заложени за реализация и старт през настоящата 2015 година. Амбицията на община Бургас е за част от тях да се търси финансиране от държавата и външно, така че да не се налага да се изчерпват средства и да се теглят кредити.

В бюджета за 2015 година администрацията залага корекция на речното корито на река Отманлийска, която взе три жертви по време на обилните дъждове през лятото и есента.

Съща тази година започва благоустрояването на зони в най-големия комплекс -  „Меден рудник”.

 Със спестени пари на общината ще се изгради нова скейт площадка в „Изгрев”.

Предвижда се проектиране и изграждане на две улици в „Меден рудник”, изграждане на инфраструктура за питейни и отпадъчни води в кв. „Крайморие”.

Община Бургас има готовност да започне нов обект за изграждане на ново рибарско пристанище, закрит рибарски пристан на Ченгене скеле. По този начин ще могат да акостират голям брой лодки, ще се осигури инфраструктура за контролните органи на ИАРА, както и на община Бургас за изграждане на съвременен атракцион или център за презентиране на поминъка рибарство.

Очаква се и старта на един от сложните, но изпълними проекти за натовареното движение на "Трапезица", където през лятото стават зловещи задръствания. Той трябва да стартира до два месеца.