Отличиха охранителите, предотвратили палежа на Джумая джамия

Мисия Пловдив

08-01-2015, 11:09

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Съветниците в Пловдив осъдиха палежа на Джумая джамия

Мъж опита да подпали Джумая джамия

Служителите на „Общинска охрана“ Георги Борисов и Рангел Желязков получиха грамоти на признателност от мюсюлманската общност в Пловдив за бързата им и професионална реакция при опита за палеж на Джумая джамия в ранните часове на Йордановден. Отличията им бяха връчени тази сутрин от общинския съветник Али Байрям.

Кметът Иван Тотев изказа благодарност към  двамата охранители, реагирали първи при опита за палеж на джамията.

„От стотици години в града ни мирно и в разбирателство съжителстват различни етноси и религии. Това е повод за гордост и ние не трябва да допускаме дори и сянка на съмнение за липса на толерантност в Пловдив“, заяви градоначалникът.

Той остро и категорично осъди вчерашното нападение срещу редакцията на сатиричния вестник „Charlie Hebdo” и изрази съпричастност към болката на френския народ и семействата на невинните жертви. „Община Пловдив с всичките си сили ще бди над мира и спокойствието в града ни“, категоричен бе Тотев.

От своя страна общинският съветник Али Байрям изказа благодарност на общинските служители Борисов и Желязков за реакцията им и че бързо са сигнализирали компетентните органи. Във връзка с варварския акт на насилие във Франция Байрям заяви, че мюсюлманите в Пловдив се разграничават от тези антихуманни действия и остро ги осъждат.