Цачева за атентата в Париж: Непростимо е, думите са слаби

Председателят на НС поднесе цветя пред френското посолство, за да изрази съболезнования си

Непростимо е, думите са слаби, за да изразят всичкото онова, което чувства всеки вярващ в демократичните ценности човек. Това каза председателят на Народното събрание Цецка Цачева след като изрази съболезнования си в памет на жертвите на терористичния атентат срещу френския вестник „Шарли Ебдо”, предаде Агенция „Фокус”.

„Скръб към жертвите, ярост към терористите и категорична решимост в дух на солидарност и единство на цялата демократична общност. Да продължим битката за устояване на демократичните ценности на съвременната ни цивилизация”, каза още председателят на Народното събрание.

Цачева поднесе цветя пред френското посолство, за да изрази съболезнования си. Тя бе придружена от посланика на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан. В израз на съболезнования в памет на жертвите Цецка Цачева посочи още, че е записала в книгата за съболезнования най-човешките чувства, които я вълнуват в момента. „Те са толкова импулсивни, че трудно подлежат на преразказване”, каза Цачева.

Пред сградата на френското посолство има засилено полицейско присъствие. От вчера жители на столицата оставят цветя пред посолството в знак на съболезнование и съпричастност към загиналите при терористичния акт.