Маричанки отпрашиха за Румъния

Спорт

08-01-2015, 16:20

Снимка:

Plovdiv.utre.bg

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Жълто-сините ще играят две контроли срещу тима на Драган Нешич

Женският волейболен отбор на Марица (Пловдив) замина днес за Румъния, където утре и вдругиден ще изиграе две контролни срещи с местния КСМ Търговище (Търговище).

Българските вицешампионки получиха специална покана от клуба, в който работят старши-треньорът Драган Нешич и неговият помощник Атанас Лазаров, да гостуват в северната ни съседка катo част от зимната си подготовка преди турнира за Купа България и подновяването на шампионата.

Началните часове на двете контроли в петък и събота ще бъдат уточнени на място след пристигането на пловдивчанки в Търговище.

Към румънския град старши-треньорът на Марица Иван Петков тръгна само с 11 налични състезателки, тъй като останалите понастоящем са ангажирани с девическите национални отбори на България.

С отбора пътува и младата Ана Боздева, като се очаква именно в Търговище тя да направи дебют в женския състав на жълто-сините.

Отборът на българското треньорско дуо Нешич - Лазаров заема петото място след първия полусезон на силното женско първенство на Румъния с 23 точки от 8 победи и 3 загуби.

КСМ Търговище и Марица вече се срещнаха веднъж този сезон – на турнира за Балканската клубна купа в Турция през октомври, пловдивчанки отстъпиха с 0:3 (17:25, 22:25, 17:25) пред румънския си противник.