Вестниците в петък, 9 януари

Най-доброто от печата

09-01-2015, 06:29

Снимка:

martijnvet.nl

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Семейство на строителен предприемач разстреляно до зоопарка в София


"24 Часа"
Съпруг и съпруга са открити разстреляни до зоопарка в София, съобщиха за "24 часа" от МВР.
Двамата са съпрузи, намерени са от друг човек на улица недалеч от зоопарка. Човекът, който ги е намерил, е подал сигнал на телефон 112.
Мъжът се занимавал със строителен бизнес, твърдят осведомени.
Застреляният мъж е на 47 години, жената е на 40. Мъжът се занимава със строителство.


Застреляният предприемач участвал в 7 фирми
"Труд"
Застреляният столичен бизнесмен Митко Дамянов Дамянов участва или е участвал в управлението и собствеността на общо 7 фирми, съобщава "24 часа", позовавайки се на системата за фирмена информация "Дакси".
Това са "Крами МВ", ЕН И ЕМ ООД, "Елвимекс", "Ю ЕМ БИ ГРУП", "Кристина-89", "Вени" ООД и "Крами- КМ".
В ЕН И ЕМ ООД и в "Крами МВ" Митко Дамянов е съдружник със съпругата си Наталия Александрова Генадиева - Дамянова.


Джон Кери идва у нас
"Монитор"
Държавният секретар на САЩ ще пристигне на визита у нас на 15 януари. Това е прошепнал в ухото на премиера Бойко Борисов външният министър Даниел Митов преди началото на заседанието на МС в сряда. Новината е запечатана от тв камерите, които се допускат за протоколни кадри. „Твърди се, че Кери ще дойде на 15 януари", казва Митов. Той обаче пропуска факта, че микрофоните са включени. „Сега... Добре... Чудесно", отвърнал премиерът. Минута по-късно Митов се връща при Борисов с думите: „Но това трябва да си остане между нас". Вчера от МВнР не потвърдиха, но и не отрекоха новината. „Програмата на външния министър за следващите два месеца е много натоварена. Все още се уточняват срещите", лаконичен бе говорителят на Външно Бетина Жотева. От американското посолство също не потвърдиха новината. Към редакционното приключване на броя работният ден в Държавният департамент на САЩ току-що започваше и не бе ясно дали визитата ще бъде официално обявена. Засега се знае само, че Кери ще посети Индия през почивните дни. Дали ще кацне в София на връщане, все още не е ясно.


Светлозар Лазаров: Има риск от тероризъм в България, но не и конкретна заплаха
"Дума"
България е държава, в която наистина има риск от тероризъм, но нямам информация в момента за конкретна заплаха. Това обяви пред БНТ главният секретар на МВР Светлозар Лазаров във връзка с терористичния акт в редакцията на френското списание "Шарли ебдо". Той изтъкна, че няма как да няма риск при положение, че атаката е извършена в страна от Европейския съюз. Лазаров припомни, че и самите ние сме потърпевши от терористичен акт.


Горанов прехвърли пенсионната реформа на социалното ведомство
"Сега"
След като беше изолиран от пенсионните промени при приемането им, сега вицепремиерът Ивайло Калфин ще трябва да сближава позициите в управляващата коалиция.
След като инициира и прокара пенсионните промени за възможността за избор къде да се осигуряват хората - в НОИ или и в частните пенсионни фондове, финансовият министър сега прехвърля топката към социалното ведомство. Владислав Горанов обяви, че обсъждането на цялостната визия за пенсионната реформа започва през следващата седмица, а разговорите ще бъдат водени от вицепремиера Ивайло Калфин. Срокът, поставен в края на миналата година, за да има пълен пакет с мерки за всички параметри в осигурителната система, е 31 март. Калфин не бе запознат с готвените пенсионни промени и се обяви против скандалния начин, по който те бяха представени - в неделя за няколко часа, без участието на работодателите, без мотиви и дебат.