През февруари ще разглеждат молбите за подпомагане от „Българската Коледа”

Общество

09-01-2015, 10:32

Снимка:

bgkoleda.bg

Автор:

Юлия Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Българската Коледа” събра близо 1,5 млн. лева

Всички родители, чиито деца се нуждаят от помощ за осъществяване на скъпоструващо лечение или рехабилитация, могат да подадат документи

Експертният съвет и комисията към инициативата „Българската Коледа“, които разглеждат заявленията за подпомагане, ще заседават през февруари по първите молби, подадени в рамките на 12-ото издание на благотворителната кампания, съобщиха от президентството.

Всички родители, чиито деца се нуждаят от помощ за осъществяване на скъпоструващо лечение или рехабилитация, могат да подадат документи по реда, посочен на сайта на кампанията - www.bgkoleda.bg. Заявления за подпомагане на деца се приемат в рамките на цялата година.

Експертният съвет и комисията към „Българската Коледа” ще разгледат всички постъпили заявления и ще вземат решение за необходимото и възможно подпомагане.

Дванадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ започна официално на 2 декември 2014 г. и ще продължи до 30 ноември 2015 г. Набирането на дарения е целогодишно. Тази година фокусът на кампанията е поставен върху подпомагане на децата с вродени заболявания.

Благодарение на проявената съпричастност и подкрепа на дарители и доброволци по време на коледните и новогодишни празници са дарени 1 200 000 лв. по банков път. От 2 декември 2014 г. до 8 януари т. г. са набрани 624 000 лв. от кратки съобщения на номер 1117 и обаждания на 0900 1117.