Пластмасовите чашки удрят в бъбреците

Чинийки, вилички, бъркалки за кафе отключват рак, пробиват имунната система

Пластмасовите чинии, чаши, вилици, ножове, дори и бъркалките за кафе - всякаква „гъвкава" посуда за еднократни или многократно ползване, удря право в бъбреците. Освен всякакви други вредни въздействия върху човешкия организъм, водещи даже и към рак, пише "Всеки ден".

Вече е категорично установено - хората, които често ядат храна от пластмасови съдове, вредят на бъбреците си, категорични са учените. Като е голяма вероятността да се сдобият с ужасно неприятните камъни в отделителната система. Само за около три седмици постоянно хранене и пиене в и с пластмасова посуда в урината на човека вече се отчитат опасни за здравето на хората елементи. Което означава, че за няма и месец, са се настанили в организма. В пъти се увеличава много вредният меламин в урината на тези, използвали пластмасова посуда.

Меламинът продължава да се използва в производството на пластмасовите изделия. А за него вече е категорично ясно, че освен всичко друго увеличава опасността от образуване на камъни в бъбреците. Особено вредно пък е, когато в пластмасата на масата или на крак има нещо топло - храна, напитка. Или пък такива с голяма киселинност - дори салати с оцет или лимон. Тогава пластмасата започва мощно да отделя по-голямо количество от вредните вещества.

Пластмасовите меламинови съдове са от най-опасните. Заради формалдехидът, който се съдържа в меламина, и е способен да прониква в храната. Формалдехидът действа активно, когато се сипва гореща храна в съда, и когато върху чинийките, чашките, приборите има механични увреждания. Специални изследвания на меламиновите съдове показва, че при сипването в тях на малко обикновен оцет се получава в десетки пъти превишение на нормата на опасния формалдехид.

Той не е отрова с мигновено действие. Но пък най-лошото е, неговото вредно въздействие не се усеща в продължение на дълги години. В организма формалдехидът се натрупва постепенно, при това без да издава своето опасно присъствие с външни признаци, с болезнени състояния. На пръв поглед няма нищо страшно. Формалдехидът обаче е мутагенна отрова, която, натрупвайки се в тялото може съвсем коварно да провокира изменение дори на гените, и в резултат - влошено здраве и на следващите поколения.

Освен страшната генна мутация, формалдехидът е напълно способен да отключи развитие не онкологични заболявания, нарушения на имунната система, проблеми с кожата, патологии на горните дихателни пътища, а така също заболявания на вътрешните органи и системи.