Цвети ги подхвана в Сидни, взе 9-а поредна победа

Пловдивчанката елиминира южноафриканката Шанел Скеперс

Цветана Пиронкова постигна трисетова победа в първия кръг от квалификациите на турнира в Сидни (Австралия), който е с награден фонд 731,000$, като това беше 9-ти пореден успех тук за най-добрата ни българска тенисистка.

През миналата година Цвети отново не попадна директно в основната схема, но след впечатляваща поредица от победи успя да стигне до титлата.

Днес тя увеличи успешните си мачове в състезанието, след като надигра със 7:6(4), 4:6, 6:2 представителката на Южна Африка Шанел Скеперс.

„Специално е да се завърна отново тук. Обичам това място. Ще бъда много щастлива ако успея да вляза в основната схема и това е моята цел в момента. Фокусирана съм единствено върху следващия двубой, а не върху мисълта, че трябва да спечеля титлата. Не стават така нещата при мен. Трябва да се концентрирам върху предстоящия мач и това е“, сподели след срещата Пиронкова.

Двубоят продължи повече от 2 часа и половина, като в първите два сета, като Цвети имаше затруднения с намирането на своя ритъм на игра. С течение на мача тя подобряваше представянето си и въпреки че загуби втория сет в третия успя по категоричен начин да наложи своето превъзходство.

„Беше ми трудно заради условията тук. Все пак идвам от Пловдив, където температурата е -10 градуса, с усмивка сподели Цвети.

Много съм щастлива, че успях да се справя и се надявам утре да се чувствам още по-добре. Очевидно е, че мога да играя и много по-добре, но мисля, че днешният мач ще ми помогне да вляза в необходимия ритъм. Победата винаги е добре дошла. Време е за следващата.“

Във втория квалификационен кръг Пиронкова ще се изправи срещу Дона Векич (Хрв), която също имаше нужда от три сета, за да надиграе Йована Яксич (Срб).