В "Западен“ и "Южен" започнаха консултации за санирането

Мисия Пловдив

09-01-2015, 15:12

Снимка:

район „Западен“

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Район „Западен“ започна редовни срещи с жители, на които разяснява възможностите за безплатно саниране на жилищните блокове. Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради е на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и предоставя 100% безвъзмездна финансова помощ за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в допустимите сгради.

От сряда кметът Димитър Колев и специалистите на администрацията провеждат разяснителна кампания, като след работно време организират срещи с домоуправителите на по-големите жилищни кооперации в „Западен“. Екипът от юристи на района е подготвил всички необходими документи, които желаещите да се възползват от програмата трябва да попълнят, като от домоуправителите се изисква единствено да съберат подписи от съседите си и да ги организират в сдружение. Според правилата, за да могат да участват в правителствената програма, две трети от собствениците трябва да са съгласни, като в един блок трябва да има поне 36 апартамента.

 Информационни разяснителни срещи започват днес и в район Южен от 14:30 в залата на районната администрация. На интернет страницата на район „Южен” са публикувани основни насоки. За следващите срещи управителите на етажна собственост ще бъдат допълнително информирани.