Създадената в Добрич кулинарна академия се мести в София

Животът

09-01-2015, 14:29

Снимка:

HRC

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Новата учебна година стартира и в Кулинарна Академия HRC

Обучението е две години

HRC Culinary Academy е единственото училище в Европейския съюз, чиято академична програма е акредитирана от ACF (Американската Кулинарна Федерация).

От създаването й през 2008 година в Добрич до сега Академията е обучила близо 300 кулинарни специалисти от над 20 държави. Ето и имената на някой от завършилите кулинарната академия: Павел Павлов – Кулинарен институт на Норвегия; Туна Патриоглу - сладкар в хотел Four Seasons Bosphorus Istanbul; Сидония Радева, която спечели първия в страната кулинарен ТВ риалити формат; Албена Трайкова – готвач в Посолство на Република Франция в България, Георги Партенов – шеф-готвач на ресторант Таланти.

„Вярвам, че преместването ни в София ще направи обучението по-достъпно и удобно за всички кандидати. На 2500 кв. м. тук ги очакват 6 гастрономически лаборатории, шоколадово ателие,  демонстрационен театъстар със 100 м, винарна и други, както и възможност да черпят от майсторството на най-добрите български и чуждестранни професионалисти в кулинарията” сподели основателят на HRC Culinary Academy Фредерик ден Холандер.

Две години възпитаниците на HRC Culinary Academy изучават всичко необходимо за да станат успешни готвачи и мениджъри в ресторантьорството и индустрията на храненето: безопасност в кухнята, хранене, основи и тънкости на кулинарията, лидерски умения, съчетаване на храни и напитки, маркетинг в хотела и ресторанта, бизнес комуникации, професионално организиране на събития и кетъринг, стайлинг на храна и кулинарна фотография, кариерен мениджмънт и още много различни дисциплини.