Полицията продължава да издирва убиеца на сем Дамянови

МВР работи по различни версии за двойния разстрел късно снощи

Полицията продължава да издирва извършителя на двойното убийство на строителния предприемач Митко Дамянов и съпругата му Наталия. Убиецът е стрелял общо шест пъти, стана ясно по време на втория оглед, предаде БНР.

МВР работи по различни версии за двойния разстрел късно снощи в столичния квартал "Витоша". Според едната от тях покушението е свързано с дейността на Митко Дамянов като строителен предприемач преди години. Срещу 48-годишния бизнесмен има подадена жалба в прокуратурата още през 2011 година заради това, че заедно с други хора е вземал пари за строежа на кооперации "на зелено", а след това не е изпълнявал уговорките със собствениците.

Втората версия свързва убийството със скандал на битова основа, макар че няма данни в последно време Митко и Наталия да са били в конфликт с други хора. Сред другите предположения за тежкия инцидент са финансови проблеми на семейството. Съседите на убитите бяха потресени от хладнокръвния разстрел.

Шест пъти е стрелял убиецът по Митко и Наталия Дамянови - това сочат резултатите от огледите в района. Тъмните улици наоколо са помогнали на нападателя да избяга незабелязан, въпреки сравнително ранния час - 20.30 часа вечерта.

Стреляно е с пистолет, но за момента не е ясен моделът на оръжието.