Временно е спряно движението по втория лъч на столичното метро

Съботен хаос в софийското метро

Движението по голяма част от втората линия на метрото, движеща се от „Джеймс Баучер" до „Обеля", тази сутрин е преустановено. Това предизвика хаос сред пътниците в съботната утрин. Служителите на спирка „Хан Кубрат" посрещат гражданите на входа и ги уведомяват, че мотрисите се движат само между спирките „Мария Луиза" и „Ломско шосе".

Служителите съветват пътниците, които искат да стигнат до центъра на града, да потърсят алтернативни начини. Служителите на пунктовете за продажба на билети са били уведомени, че метрото е спряло към 7.20 часа, но нямат информация кога ще бъде възстановено нормалното движение.

От Центъра за градска мобилност обясниха, че проблем има само с втората линия на метрото, съобщава News.bg. Мотрисите по линия едно - „Обеля" - „Младост", се движат нормално. На въпрос какви са причините, отговорът бе - технически.

Някои от пътниците са разбрали, че от метростанция „Мария Луиза" има осигурена друга мотриса, която продължава към центъра. Тази информация обаче не се оказа вярна, тъй като на „Сердика" полицаи спират пътниците преди тунела за връзка между двете линии на метрото. Те също заявяват, че метрото в участъка „Мария Луиза" - „Джеймс Баучер" не се движи.

Междувременно от Столична община информираха, че авария с водопровод в района на метростанция „Сердика" е причина са спиране на метрото по втория лъч в участъка от Централна гара до „Сердика". Екипи на звеното за аварийни дейности са на място и работят за отстраняване на повредата и възстановяване на движението.