Заледени пътища има в областите Стара Загора и Сливен, шофьорите да внимават

Животът

10-01-2015, 10:48

Снимка:

архив starazagorautre.bg

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Внимавайте, очакват се заледявания!

Жълт код за сняг и поледици е обявен в 19 области

Дъждът и ниските температури образуваха поледици

Ограничено е движението на товарни автомобили по републиканската пътна мрежа в областите Стара Загора и Сливен поради опасността от поледици от дъжда и ниските температури в региона.

Пътноподдържащите фирми обработват пътната инфраструктура, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”.
Шофьорите на леки автомобили да тръгват на път, ако е наложително, само с подходящи гуми, да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения и указанията на „Пътна полиция“, призовават на агенцията.

От Кризисната дирекция в община Сливен призоваха през следващите пет часа да не се преминава по пътя към местността Даулите заради наличието на заледени участъци.

„На територията на града има повсеместно заледяване. Улиците и главните артерии се обработват от почистващите фирми, но апелираме към гражданите да се съобразяват с метеорологичните условия, а шофьорите на моторни превозни средства да използват зимни гуми и да се движат със съобразена скорост”, съобщи Снежана Кънева- началник на отдел "Обществен ред, управление при кризи и oтбранително-мобилизационна подготовка".

Компетентните органи апелират към собствениците и ползвателите на имоти да почистят прилежащите към тях участъци. Призовават се гражданите да не спират превозни средства на места, където могат да възпрепятстват работата на почистващите фирми.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.