4 клуба в областта ще получат финансиране от Министерството на младежта и спорта

Програмата ще обхване общо 12 000 деца

Министерството на младежта и спорта ще финансира 221 проекта на спортни клубове, кандидатствали по програма „Спорт за децата в свободното време”. Четири от одобрените проекти са на клубове от Добричка област, съобщи centersport.org. Това са СК по лека атлетика Добруджа, Волейболен клуб Добруджа 07, Шахматен клуб Енергия 21 и СК по бадминтон Кария (Шабла).

За изпълнението на всички проекти в България са осигурени средства в размер на 1 038 880 лв.

През 2015 г. одобрените проекти ще бъдат реализирани в 87 населени места в цялата страна, по 47 вида спорт. Планираният брой деца за включване в безплатно начално обучение по вид спорт или спортни занимания през ваканциите е над 12 000.

Основната цел на Програмата е създаване на предпоставки и условия за предизвикване интереса на децата към физическа активност, увеличаване и разнообразяване на възможностите за участие в спортни занимания по различни видове спорт през свободното им време.  По програмата на децата се предоставя възможност за участие в безплатни занимания по избран вид спорт, в продължение най-малко на 6 месеца, под ръководството на квалифицирани спортни специалисти.

Одобрените проекти в Добричка област:

НАПРАВЛЕНИЕ „НАЧАЛНО ОБУЧЕНИЕ ПО ВИД СПОРТ”

СКЛА Добруджа 3700 лева

СК по бадминтон Кария Шабла 3600 лева

ВК Добруджа 07 3500 лева

НАПРАВЛЕНИЕ „СПОРТНИ ЗАНИМАНИЯ ПРЕЗ ВАКАНЦИИТЕ”

Шахматен клуб Енергия 2700 лева