Стартира националният литературен конкурс „Любовта е пиянство или пиянство от любов“

Организиран от община Силистра

Общинската администрация в Силистра обяви за 14-та поредна година станалия традиционен национален литературен конкурс „Любовта е пиянство или пиянство от любов“. Съорганизатор на инициативата е местното литературно сдружение „Реката и приятели“, а конкурсът е посветен на наближаващия 14 февруари – Денят на Св. Валентин и на Св. Трифон Зарезан, припомниха организаторите му.
„Право на участие имат лица над 18 години. Конкурсът е анонимен. Желаещите да участват трябва да изпратят до 11.02. 2015 г. /валидна е датата на пощенското клеймо/ голям пощенски плик, съдържащ едно непубликувано и напечатано в 3 екземпляра стихотворение, малък, запечатан плик с лични данни – трите имена, адрес, e-mail, телефон за връзка с автора и кратка творческа биография – дата и място на раждане, публикации“, съобщиха от силистренската община.
Оттам припомниха, че творбите ще се оценяват от тричленно жури и ще бъдат връчени три парични награди: първа -200 лв., втора – 150 лв., и трета -100 лв. Произведенията не трябва да бъдат публикувани до обявяване на резултатите от конкурса, както и да не са се състезавали в други конкурси.
Наградените с първа, втора и трета награда от 11-то до 13-то издание на конкурса нямат право да участват в следващите 2 години. При неспазване на горепосочените условия кандидатът няма да бъде включен в конкурса. Награждаването на победителите в конкурса ще се състои на 20.02.2015 г., 17.30 ч. в заседателната зала на Община Силистра.

***
Адресът за получаване на стихотворенията е:
гр. Силистра -7500
ул. „С. Велики” №33
Община Силистра
стая 314
За конкурса „Любовта е пиянство или пиянство от любов”

Справки и допълнителна информация:
тел: 086/816 273 или 816 242; e-mail: culture@silistra.bg