Върнаха на Кела колата, разхождала шефа на ЕНП

Животът

10-01-2015, 14:31

Автор:

Burgasutre.bg

Всичко от Автора

Фамозното БМВ, което е возило бившия председател на ЕНП Вилфред Мартенс, а впоследствие наето от известия бургазлия Пламен Дишков - Кела,

може да се ползва с всички екстри според решение на Административен съд - София град.
В началото на 2015 г. магистратите са отменили заповед от 15 май 2014 г. , издадена от инспектор на Пътна полиция, с която колата временно е спряна от движение, пише електронното издание на 24 часа.

До това се е стигнало след като возилото е било инцидентно проверено от столичен катаджия, който очевидно е останал шокиран от системата за сигурност, с която е оборудвана колата, ползвана от Дишков. 39-годишният бургазлия освен съдружник в няколко фирми е и обвиняем в досъдебно производство като поръчител на убийството на Димитър Стаматов - Мастара от преди 13 години.
Пътят на возилото от Мартенс до Кела е учудващо логичен. Този тип автомобили, които се произвеждат по поръчка, се използват определен период от време за обслужване на висши политици. След изтичане на т.нар. срок за годност те се обявяват за публична продан и могат да бъде купени от всеки, който може да си ги позволи. В случая си го позволява българска фирма, която пък го отдава под наем на Дишков, обясняват запознати със сделката.
Конкретната причина за спирането на специалното БМВ от движение е синята лампа в купето на автомобила, забелязана от проверяващия полицай. Тя не е била активирана, стояла е в краката на шофьора. 
Полицейската заповед е атакувана по съдебен ред, образувано е административно дело, в рамките на което е възложена автотехническа експертиза. Всички технически средства, с които е оборудвана колата от завода производител, за включени в цялостна компютърна система, която се състои от 63 отделни компонента, корекцията дори на едно от тях влияе върху цялата конфигурация, твърди адвокат Валентин Калчев.