Пълна промяна за два жилищни комплекса в Бургас

Мисия Бургас

11-01-2015, 11:13

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургаски депутати от ГЕРБ се срещат с хората в региона

Пешеходни надлези и велоалеи ще има в "Изгрев" и "Зарница"

Два жилищни комплекса на Бургас ще претърпят пълна промяна, която стартира от тази година. Това стана ясно по време на обществените обсъждания на бюджета за 2015 в комплексите "Изгрев" и "Зорница".

Зам.-кметът д-р Лорис Мануелян, главният инженер на общината Веселина Цакова и териториалният директор Пенка Паспалева отговаряха на въпроси, зададени от жители на комплексите "Изгрев" и "Зорница".

През 2015 г. трябва да продължи стартиралото в присъствието на Сергей Бубка изграждане на многофункционалната зала Арена. Община Бургас разчита на финансова помощ от правителството за реализацията на този мега проект.

Предстои изграждане на пасарелка - пешеходен надлез при кръговото кръстовище до хотел "Мираж". Съоръжението ще предпазва пешеходците и шофьорите от инциденти в този възлов участък от пътната мрежа на града.

Вече стартира строителството на модерен скейт парк до бившия РУМ "Велека". В ход е и изграждането на нови велоалеи по проекта "Интегриран градски транспорт на Бургас". Около десетина километра от тях се намират на територията на "Изгрев" и "Зорница".

По искане на жителите предстои да се направят нови детски площадки до бл. 2 в "Зорница" и до бл. 5 - 6 в "Изгрев". По време на обсъждането хората направиха справедливата забележка, че в големия парк на "Изгрев" няма чешма, така че ще се помисли за решаването на този проблем.

 

 

 

 

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен