Любомир Христов се срещна с представители на волейболните клубове

Срещата, която традиционно се провежда в Шумен, беше организирана по повод изготвяне на спортния календар по волейбол за 2015 г.

Народният представител от ГЕРБ - Шумен Любомир Христов проведе работна среща с представители на волейболните клубове от Североизточна България. Срещата, която традиционно се провежда в Шумен, беше организирана по повод изготвяне на спортния календар по волейбол за 2015 г.

Представителите на волейболните клубове поставиха акцент върху обстоятелството, че все по-малко проекти свързани със финансиране на дейности за развитието на волейбола са били одобрени през изминалата година от спортното министерство, което демотивира спортните клубове да участват с проекти за финансиране. Като друг недостатък, който спира развитието на спорта като цяло, беше посочена липсата на нормативна категоризация на спорта. Любомир Христов заяви, че един от основните проблеми пред които е изправено настоящото правителство е неутрализиране на негативния ефект от нецелесъобразното харчене на публични средства от кабинета "Орешарски", предназначени за изграждането на спортна инфраструктура.

"Ние сме свидетели как в Шуменска област, а вярвам това е било и на други места в страната, бяха пръсната огромни средства за изграждане на тенис кортове и игрища в населени места, където са останали да живеят основно възрастни хора. На всички е ясно, че милиони левове на Министерството на младежта и спорта просто потънаха без да решат какъвто и да е проблем. Поради тази причина към настоящия момент държавата и спортните клубове са изправени пред финансови трудности, за преодоляването на които е необходимо време", подчерта Любомир Христов.