38 влака спират да се движат от днес

Други 10 ще се движат по съкратен маршрут

38 влака спират, а други 10 ще се движат по съкратен маршрут от днес, поради намалената държавна субсидия.

Враца- Плевен, Пловдив - Карлово,  София - Карлово, Карлово – Сливен, Стара Загора – Сливен и  Горна Оряховица – Стара Загора са част от композициите,  засегнати от рестрикцията, информира БНР.  Под въпрос са няколко курса на мотрисите  Пловдив - Асеновград и обратно. Други 10 влака  ще се движат, но със съкратен маршрут.  

От БДЖ посочват, че линиите са губещи и това налага те да бъдат спрени, като официално  уверяват че няма да има населени места, които да останат без железопътен транспорт.

В две врачански села са събрани повече от 1 000 подписа срещу спирането на пътнически влак, осигуряващ връзката им с общинския център.

Ако не бъде намален броят на движещите се пътнически влакове, „БДЖ - Пътнически превози“ ще приключи годината със загуба от над 44 милиона лева, предупредиха от дружеството.

Движението по жп линията Русе - Варна спира от следващия месец, въпреки плановете да бъде реконструирана с 500 милиона лева от правителството. За възстановяването на линията се обяви преди по-малко от месец министърът на транспорта Ивайло Московски.