Дават 4000 лева на портиер в Германия

Нова оферта за гурбетчии

Около 4000 лева могат да си докарат нашенци, ако се цанят за нощни портиери в Германия, пише „Телеграф”. Стартовото заплащане за тази позиция в „Европа парк”, увеселително място в град Руст е 1700-1900 евро според публикувана обява за работа в европейската мрежа за услуги по заетостта.

Изискванията към кандидатите са да владеят немски език свободно, както и да притежават шофьорска книжка. Документи се приемат до 29 януари. В Германия традиционно търсят и наши кадри в ресторантьорството и хотелиерството.

Средната брутна заплата на готвач във вече цитирания атракционен парк е около 1900 евро. Веригата „Макдоналдс” също търси служители, като заплащането е 8.51 евро на час, което прави около 1300 евро на месец при осем часов работен ден.

За българи, желаещи да се хванат на тази работа е организирано интервю през март във варна и София. Детегледачки и асистенти на възрастни хора също са сред търсените кадри. Швейцарска фирма например търси млади жени за детегледачки със заплата от 700 швейцарски франка заплата.

Одобрените имат осигурено жилище в семейството, чието дете ще гледат, няма да плащат храната си, а от работодателите заплащат и пътя им от страната до Швейцария и обратно. Изискванията са да се владеят немски и английски, а ако това не е на достатъчно ниво, може да се преминат и езикови курсове.