Масово пияни шофьори през уикенда

Един се е метнал с колата си в река, не е пострадал

34-годишен казанлъчанин, неправоспособен водач, е паднал в река с автомобила си, след употреба на алкохол. Инцидентът е станал в ранния следобед на 10 януари в Казанлък. Мъжът е шофирал и с несъобразена скорост, когато губи контрол над автомобила, качва се на северния тротоар на мост, удря се в северния метален парапет и пада в коритото на река „Старата река”. Пострадали няма. Нанесени са значителни материални щети по колата. При тестването на шофьора с дрегер техническото средство е отчело 1,47 промила. По случая е образувано бързо производство.
Също в Казанлък 60-годишен мъж след изгубване на контрол върху управлявания от него автомобил, се удря в бордюр на градинка. При тестването му с дрегер техническото средство е отчело 1,65 промила. По случая е образувано бързо производство.
Бързо полицейско производство за шофиране в нетрезво състояние е образувано и срещу 45-годишен неправоспособен водач от Стара Загора. Той е заловен да шофира л.а. „Мерцедес” след употребата на алкохол – 1,27 промила.
На 11 януари е образувано бързо полицейско производство срещу 26-годишна казанлъчанка за това, че около 18:05 ч на същата дата управлява л.а. „Мазда 323” в парк „Бранителите на Стара Загора” след употребата на алкохол – 1,49 промила.