През 2015 г. финализират ключови проекти в Русе

Настоящата година ще е година на пълна промяна за дунавския град, убеден е кметът

Над 103 млн. европейски инвестиции са привлечени в Русе за изминалата година. На пресконференция в края на м.г. кметът Пламен Стоилов определи изминалата 2014 г. като трудна, но силна година на реалните действия. Той заяви, че успешно се случва планът "Да възродим Русе". През 2014 отвори врати новият Екомузей, обнови се Историческият музей, откриха се три нови детски градини, модернизира се Онкологичният център, оборудван със съвременна техника – проекти, които не са се случвали повече от двадесет години, пише stroitelstvo.info.

Отличените четири сгради от Русе в последното издание на Националния конкурс "Сграда на годината" са своеобразно доказателство и оценка, че в града се строи и се правят нови неща, заяви кметът на Русе  и допълни, че 2015 г. ще е годината на пълна промяна, когато ще се финализират ключови проекти за града.

"2015 г. ще е годината на големите проекти, на видимите промени в Русе, тези, които коренно ще променят облика на Русе. Предстои да отвори врати най-голямата спортна зала в града - "Арена Русе", която ще се превърне в храм на културата, изкуствата и спорта. Осъществяването на пробива "Кауфланд" ще е поредното доказателство за това, че ние работим за гражданите – за тяхната свързаност и комфорт. С реконструкциите на основните пътни артерии в града ни – Кръговото и бул. "Тутракан", ще докажем, че Русе е град с добра инфраструктура, сигурност на пътя и възможност за развитие и утвърждаване", каза още кметът.