Кметът на София: Снегът тази нощ не ни изненада

Продължава почистването на спирките, подлезите и тротоарите и в момента

"Снегът тази нощ не ни изненада, защото следим прогнозите", това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, предаде „Фокус”.

„Почистващите фирми започнаха да работят, за да подготвят трасетата на масовия градски транспорт, за излизането му в 05:00 часа. Две обработки бяха направени. Втората започна в 04:30 часа, така че с тръгването на градския транспорт трасетата бяха почистени и нямаше проблеми с движението на градския транспорт”, добави Фандъкова.

„Почистваха се спирки и подлези. Продължава почистването на спирки, подлези и тротоари по мое разпореждане и в момента. Влизаме в малки улици тогава, когато е възможно и тогава, когато е необходимо. Прогнозите оттук нататък предполагат вече положителни температури. Нека не забравяме, че почистването е свързано с доста сериозни средства и ние се опитваме да балансираме придвижването в града при зимни условия със средствата, които общината може да си позволи. Според мен в момента не е необходимо да се влиза в малки улици като изключим южните квартали. Сутринта възложих да се влиза и по вътрешно квартални улици в район "Витоша”, допълни още тя.