МВР: Петко Сертов не е бил жертва на престъпление

Сертов бил във видимо добро физическо състояние

Петко Сертов не е бил жертва на престъпление, той категорично е отрекъл. Това каза на брифинг зам.-главният секретар на МВР Георги Костов, предаде 24 часа. По време на беседата с граничния полицай той е бил във видимо добро физическо състояние. МВР не разполага с информация да е катастрофирал в Гърция.

Автомобилът, с който е напуснал страната, не е бил обект на издирване и МВР не знае нищо за него. Върнал се е през Кулата с друга кола, която е собственост на брат му Тодор Сертов.

От МВР отказаха да кажат колко е струвало издирването на Сертов, но бил издирван като всеки друг български гражданин.

МВР не е имало информация, че съпругата и братът на Сертов са тръгнали за Гърция да го прибират.

Снощи след 01:30 е получена телеграма, от която става ясно, че на 12 януари на ГКПП-Кулата влиза лек автомобил, управляван от Тодор Сертов, брат на Петко Сертов. В колата са се возели жената на Сертов и самият той. Това каза Христо Терзийски, заместник-директор на Столична дирекция на вътрешните работи.

„Установено е, че това е въпросното лице, проведен е разговор с него. Разпитан е дали е бил обект на посегателство, но е установено, че няма такова нещо. Лицата са проверени и освободени”, заяви Терзийски. Той обясни, че издирването на Сертов е снето и в страната, и извън нея.

По думите му издирваният е бил във видимо добро физическо и психическо състояние. „Не е постъпвала информация за катастрофа с участието на Петко Сертов от Гърция”, каза още Терзийски.