"Берое " започна подготовка за втората част на първенството

С 23 футболисти започна подготовка "Берое" днес от 15 часа. Отсъства вратарят Михаил Михайлов, който бе на лагер с юношеския национален отбор на България. Участие в първата тренировка не взе и Димо Бакалов, който се възстановява от операция от херния.

Единственото сигурно ново попълнение в зимната пауза засега е стражът Илко Пиргов, който се присъедини към тима като свободен агент. На проби в отбора са Стивън Петов и Мариус Папшис. Зелено - белите се разделиха с Михаел Ковачевич, Иван Караджов и Илия Мунин, а правата на Стефан Спировски бяха продадени на „Вардар“ (Скопие, Македония).

Известни са и съперниците за контролните срещи. Първата проверка за годината е на 19 януари срещу „Верея“. На 24 януари съперник в контролна среща ще бъде съставът на „Ботев“ (Пловдив), а по всяка вероятност двубоят ще се играе на базата на жълто-черните в Коматево.

Първата част от подготовката ще завърши със спаринг срещу „Свиленград“ на стадион „Колодрума“ в крайграничния град на 26 януари.

Групата на „Берое“:Вратари: Благой Макенджиев, Илко Пиргов, (Михаил Михайлов е на лагер с юношеския национален тим и ще се присъедини към отбора в близките дни),Защитници: Веселин Пенев, Владимир Зафиров, Георги Динков, Иво Иванов, Пламен Тенев, Танко Дяков;Полузащитници: Аласан Н’Диайе, Атанас Зехиров, Георги Костадинов, Димо Бакалов, Елиаш Да Силва, Игор Джоман, Крис Гади, Салим Керкар, Самир Аясс;Нападатели: Венцислав Христов, Жуниор Мапуку, Станислав Костов;Нови: Илко Пиргов;На проби: Мариус Папшис, Стивън Петков, Николай Янков.

Програма за подготовката

13-19 януари 2015:Лагер на Старозагорски минерални бани, тренировки в Стара Загора

19 януари 2015, Стара Загора:Берое (Стара Загора) – Верея (Стара Загора)

24 януари 2015, Пловдив:Ботев (Пловдив) – Берое (Стара Загора)

26 януари 2015, Свиленград:Свиленград 1921 (Свиленград) – Берое (Стара Загора)

27 януари – 4 февруари 2015:Лагер в Алания, Турция с три контролни срещи, съперниците ще бъдат обявени допълнително

7 февруари 2015, Поморие:Поморие (Поморие) – Берое (Стара Загора)