До края на 2015: Целогодишен център "Флора"

Парите

13-01-2015, 12:30

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Флора"-та чака експонати от Лондон и Сидни

Предвижда се проектът да приключи до края на годината

Пректът за целогодишен експозиционен център "Флора" се очаква да бъде финализиран до края на тази година. Той е един от заложените за финализиране през 2015, въпреки че градежът на модерното съоръжение започна едва в края на миланата година.

Припомняме, че още през 2008 година Община Бургас започна да търси варианти за модернизация на своя експо център в Морската градина. Обектът е с перфектна локация и е свързан с една прекрасна традиция, дала и неговото име - ежегодното международно цветно изложение "Флора".

 "Очакваме атрактивни експозиции от Британския музей и Природонаучния музей в Сидни да гостуват в новия изложбен център "Флора". Вече сме провели предварителни разговори с тях". Това заяви кметът Димитър Николов при посещението си през 2014 на новия обект, който ще бъде открит със следващото издание на Традиционното цветно изложение на 25 май догодина.
Експозиционен център "Флора" ще разполага с многофункционални зали за постоянни и временни експозиции, включително и цветни, конферентен туризъм и широк спектър от културни събития.