МВР: Убийството на Стоянова е планирано и предполага професионална подготовка

Десетки хора вече са разпитани заради убийството на Татяна Стоянова, заяви пред Дарик говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Той обясни, че разследващите работят по всички версии, но не конкретизира дали става дума за политически, икономически или любовен мотив за убийството на началника кабинета на кмета на Пазарджик Тодор Попов.

33-годишната жена бе убита с изстрели в главата снощи около 19 часа пред дома й.
„Версиите в началото, които биха могли да се допускат, са няколко и по всички тях се работи паралелно. Няма водеща засега, която да води разследването в определена посока. Около полунощ приключи първоначалният оглед, тази сутрин екип от разследващи полицаи, експерти и прокуратура продължава огледа в светлата част на денонощието", добави Стоянов.

По думите му, убийството е планирано и това предполага професионална подготовка.

Разпитват се десетки съседи, близки, познати, приятели, съседи и колеги на 33-годишната жена.

Случайни хора са подали сигнала на спешния телефон 112, уточни Стоянов. По думите му те не са очевидци на тежкото престъпление, а на последствията от него. На този етап не се конкретизира дали има преки очевидци на самото убийство.

Татяна Стоянова е застреляна с повече от един куршум в главата. Предстоят съдебно-медицинска и балистична експертизи. На този етап няма заподозрян за тежкото умишлено убийство. От полицията не коментират кога за последно Стоянова се е видяла с кмета на Пазарджик.